soliDARnost: Skupaj proti revščini

V dneh, ko nam zaradi epidemije gospodarska kriza ni več nekaj tujega, ampak vsakdanji sopotnik, se nekaterim postavljajo res težki izzivi preživetja. Društvo Gibanje za dostojno delo in socialno družbo se je odločilo, da bo najbolj ogroženim pristopilo na pomoč. Pomaga lahko čisto vsak od nas po svojih najboljših močeh. Pomagaš lahko tako, da v trgovini v svoj nakupovalni voziček dodaš še en kos živila, ki ima daljši rok trajanja in ni hitro pokvarljivo, ter ga odložiš na za to označeno zbirno mesto ali pa odpelješ neposredno v lokalno humanitarno organizacijo. Hrana bo preko humanitarne organizacije iz lokalnega okolja, ki trenutne razmere na terenu najbolj pozna, razdeljena med ljudi, ki hrano najbolj potrebujejo. Poskrbljeno bo, da bo našla pot v prave roke.

Če potrebujete pomoč v obliki finančne pomoči pri plačilu položnic, nam pišite na borut.brezar@socialna-druzba.si in vam bomo pomagali.

Če želite, pa lahko naredite korak dlje in v svojem lokalnem okolju postanete koordinator zbiralne akcije. Oglasite se na borut.brezar@socialna-druzba.si za navodila.

Če ste zbirno mesto postavili, nam sporočite:

– naslov in odpiralni čas lokacije
– obdobje zbiranja
– kontakt

Na Društvu Gibanje za dostojno delo in socialno družbo spodbujamo vsakega, da pristopi na pomoč pri naši akciji in tako skupaj pomagajmo, da bodo lačni deležni vsakodnevnega toplega obroka, kar je osnovna pravica vsakega izmed nas in v teh časih še toliko bolj pomembna.

JAVNA ZBIRNA MESTA:

Ljubljana

  • Dimičeva 14, vhodna avla, odprto med 7. in 22. uro vsak delovni dan (do 22. 12.)
  • Dimičeva 13, Gospodarska zbornica Slovenije, odprto vsak delovni dan med 8.30 in 15.30 – za vstop v stavbo kličite na 040 682 966
  • Maroltova 12, BS3, visoko pritličje, pod nabiralniki (do 22. 12.)
  • Maroltova 10, BS3, prvo nadstropje v kotu (do 22. 12.)
  • Dunajska 21, vhodna avla, odprto vsak dan med 7.00 in 14.30 za obiskovalce (do 22. 12.)

Beltinci

  • Ulica Štefana Kovača 1, prostori Zrirap so.p. (prostori nekdanje Ambasade ob kulturnem domu), odprto vsak delovni dan med 8. in 13. uro

Hrastnik

  • Naselje Aleša Kaple 9a, Mladinski center Hrastnik, odprto vsak delovni dan od 9. do 15. ure (do 22. 12.)

Zbirna mesta postavljamo tudi v pisarnah in drugih zasebnih prostorih, ki jih tu ne objavljamo, ker niso vsem dostopna – vendar naj to ne bo ovira, da jih postavljate kjerkoli lahko.