Namesto 5 milijonov evrov nazaj državi, raje v podporo nevladnim organizacijam

Poziv, da svojih 0,5% dohodnine namenite Gibanju za dostojno delo in socialno družbo

Ste vedeli, da lahko 0,5 % svoje dohodnine, ki se sicer vrne v državni proračun, namenite za delovanje nevladnih organizacij? Vsako leto se namreč iz tega naslova 5 milijonov evrov vrne državi, pa bi lahko bilo namenjeno podpiranju nevladnih organizacij.

K donaciji vabimo vse podpornike Gibanja in tudi tiste, ki te možnosti do sedaj niste izkoristili ali ne veste, komu bi ta del dohodnine lahko namenili. S prispevkom boste podprli naše društvo in s tem naša prizadevanja v boju za pravice prekarnih delavcev.

Boj za dostojno delo je skupni imenovalec ekipe Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Progresivna civilna družba je veliko bolj učinkovita ob avtonomnem viru financiranja, zato želimo naše delovanje približati tej ideji. Vsaka vplačana članarina ali donacija pomeni priznanje in podporo našemu delovanju in spodbudo za naprej.

Ta delež za vas ne pomeni nobene dodatne obremenitve, izpolnitev obrazca pa vam vzame le nekaj trenutkov.

Prilagamo direkten dostop do SPLETNEGA OBRAZCA. Lahko pa OBRAZEC tudi natisnete, izpolnite in pošljete pristojni davčni upravi, na sedež Gibanja (Dalmatinova 5, 1000 Ljubljana) ali ga osebno prinesete v pisarno v času uradnih ur (vsak ponedeljek, 10.30 – 13.30).

Podatki za izpolnitev obrazca:
Upravičenec: Društvo Gibanje za dostojno delo in socialno družbo
Davčna št.: 35438827
Del dohodnine: 0,5 %

Za možnost večje avtonomije vnaprej iskrena hvala vsem, ki se boste odločili podpreti naše delovanje in boj za dostojno delo!

Ekipa Gibanja za dostojno delo in socialno družbo