Začetek kampanje Proti novodobnemu suženjstvu

Leta 2017 je v Sloveniji več kot 41 odstotkov delavcev zaposlenih v atipičnih zaposlitvah! Že skoraj polovica, torej.

#zadostojnodelo #protinovodobnemusuženjstvu

Prekarizcija življenja in teptanje delavskih pravic, so žalostna podoba naše realnosti. Pa naj gre za delavce v Bangladešu ali v Sloveniji. V preteklih mesecih in dneh smo se v Sloveniji srečevali z opozorilnim shodom gasilcev, stavko šoferjev avtobusov, protestom delavcev v plačniki skupini J, napadi na sindikaliste, vsakodnevno se srečujemo s težavami trafikantov, prevajalcev, turističnih vodnikov, taksistov, delavcev v Luki Koper in še in še.

Leta 2017, ko govorimo o večletni gospodarski rasti, ko so davki bogatih znižani in davki revnih na enakem nivoju kot v času krize, je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v posmeh prekarnim delavcev doslej objavilo pavšalen dokument z naslovom “Za dostojno delo” in pripravilo razpis o informiranju delavcev v atipičnih zaposlitvah – in kako povedno – en milijon evrov za te namene podelilo delodajalskim organizacijam.

V prihodnjih mesecih bomo s kampanjo proti novodobnemu suženjstvu opozarjali na različne težave prekark in prekarcev v Sloveniji in po svetu.

In tu računamo tudi na vas ter vas vabimo, da se nam pridružite! S svojo zgodbo, izjavo, fotografijo, filmčkom ali z deljenjem in všečkanjem naših objav na družbenih omrežjih. Vaših odzivov bomo veseli na info@socialna-druzba.si ali na FB strani.

Vse zbrane odzive bomo razstavili na že 5. Nacionalni konferenci “Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela”, ki bo letos potekala v sredo, 22. novembra! 

Prekarci vseh dežel, združimo se!