I want your money!

 iwantyourmoney
Andrej Mataj

V trenutni situaciji smo že vajeni s strani politike in medijev, da trenutno po svetu, kot tudi pri nas pustoši svetovna gospodarsko ekonomska kriza, ki bo pogoltnila vse nevernike, ki pri njenem nastanku niso sodelovali. Zaradi tega smo seveda za to posledično krivi tudi študentje.

Trenutna vlada in njena pogoltna tajkunska elita sta veliko finančno breme za našo majhno državico, in ker trenutno ni denarja za njihove milijonske dolgove je denar potrebno nekje pridobiti. Zato se je naša vlada spomnila tudi nas študentov, da bi preko obdavčitve in omejitve študentskega dela, solidarno prispevali kaj denarja v našo obubožano blagajno.

Kot se spomnim, se o reformi študentskega dela govori že dalj časa, kot tudi, da v tem času še ni bilo pametnega predloga za razrešitev te problematike. Da bi država hitro dobila kaj denarja v blagajno je morala na hitro sprejeti  zakon. Vsak zakon, ki se sprejme ob finančnem primanjkljaju je slab zakon, saj vedno najbolj po žepu udari ekonomsko najbolj šibke, in v to skupino spadamo tudi študentje, čeprav ne vsi.

Zakon sam po sebi je slab že v osnovi, saj omejuje delo. Zdrav, mlad, fizično in umsko sposoben človek, ki je želen spodobnega dela,  se po tem zakonu ne more spodobno zaposliti.

Pozabljamo, da se vlada pri zakonu o malem delu izogiba vsebinskim razpravam in raje zavaja ljudi s preusmerjanjem pozornosti na študentske servise in zlorabe študentskega dela, ki bi jih tako ali tako morali preprečiti z učinkovitim nadzorom. Vprašati se je potrebno če smo državljani pripravljeni zanemariti pravico do dostojnega življenja, ker država ni zmožna opravljati svojega dela. Zato bodimo solidarni in oddajmo podporo referendumu proti zakonu o malem delu!

»ne hvala«