Vlada s svojo neodzivnostjo in spremembami postopka oddaje E-podpisov sabotira lastne volivke in volivce!

V Gibanju za dostojno delo in socialno družbo smo izjemno razočarani nad ministrico Irmo Pavlinič Krebs, ki je sporočila, da ni potrebe po odprtih upravnih enotah ob  sobotah.

Ob tem zaskrbljuje dejstvo, da so bile nekatere upravne enote v času zbiranja podpisov za podporo zahtevi za razpis referenduma o zakonu o malem delu in zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2), vendar le pripravljene delati tudi v soboto. Ministrica je povedala, da ni zaznala povečanega interesa uporabnikov, niti ne pozna primera, ko kateremu od volivcev v dosedanjih zbiranjih ne bi uspelo evidentirati in oddati podpore.

Tretji dan  zbiranja podpisov za referendum proti malemu delu in en dan pred pričetkom zbiranja podpisov za referendum proti ZPIZ-2, so na E-upravi spremenili postopek oddaje e-podpisov. Postopek oddaje E-podpisa je tako sedaj bolj zapleten, kot pred spremembo. Medtem pa je danes zjutraj E-uprava ponovno spremenila postopek oddaje e-podpisa in sicer nazaj na izvirni postopek, kar seveda pomeni popolno zavajanje in manipuliranje s celotno javnostjo. Samo ugibamo lahko, koliko volivcev je E-uprava s temi dejanji odvrnila od oddaje njihovega e-podpisa, kar je nepopravljiv škandal.

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo je zgroženo in obsoja takšno sabotiranje volivk in volivcev s strani Ministrstva za javno upravo. Predstavnica vlade je s svojo odločitvijo jasno odrekla glas lastnemu volilnemu telesu, kar kaže na to, da sama sebi odreka vso legitimnost.