7. nacionalna konferenca »Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela«

Oblikovanje: Zala Radilovič

19. novembra letos se obeta 7. konferenca z naslovom »Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela«, ki jo Gibanje pripravlja kot dogodek o prekarnosti z najdaljšo kontinuiteto v slovenskem prostoru. Na to smo zelo ponosni, obenem pa nam vsako leto predstavlja izziv, da ljudem iz različnih krogov to temo približamo in razširjamo zavest o nevzdržnosti prekarnih pogojev dela za posameznike in za družbo.
Ob tem z vsakim letom poskušamo iskati rešitve, ki presegajo običajne sindikalne zahteve po spoštovanju že obstoječega pravnega reda. Težnja kapitalizma po razdrobljeni delovni sili je močnejša od inšpektorata za delo. Potrebujemo bolj domiselne rešitve.

Če želite k iskanju rešitev in razumevanju prekarnosti prispevati ali se informirati, se konference lahko brezplačno udeležite ob predhodni prijavi na tej povezavi!

Dogodek bo potekal v torek, 19. novembra 2019, od 16. do 20. ure v dvorani Mestne občine Ljubljana na Trgu mladinskih delovnih brigad 7. Vabljeni!

 

PROGRAM

16:00 otvoritev konference

16:05 Borut Brezar – uvodni nagovor

16:10 Tej Gonza – Prekarnost in zadružna organizacija

16:35 Vladana Rančić – Izkušnje s posredniki dela v tujini

17:00 Nina Vodopivec – Spreminjanje družbene miselnosti: paradigma samoodgovornosti

17:25 Sara Bagari – Socialna varnost prekarcev

17:45 splošna razprava

18:00 premor

18:20 Klemen Ploštajner, Peter Karba in Uroš Mikanovič – Delavci v arhitekturi in nepremičninska (ne)politika v državi

 

Spremljajte našo FB stran in se prijavite na mesečni novičnik (pišite na info@socialna-druzba.si) za več informacij o govorcih in temah, o katerih bomo na konferenci razpravljali!

 

 

 

 

 

 

Dogodek sofinancira Urad Republike Slovenije za mladino.