Gibanje za dostojno delo in socialno družbo ostro obsoja kakršnokoli lažno propagando in zlorabo kampanj za nabiranje volilnih glasov ali klikov, a tiste, ki temeljijo na sovraštvu in nasilju, ne smemo dovoliti pod nobenim pogojem, nikoli in nikdar več!


Prebivalke in prebivalci Slovenije smo tisti, ki določamo, kakšen nivo politike je sprejemljiv v naši državi in kakšen nivo življenja si bomo delili v slovenskem prostoru. Državljanke in državljani smo tisti, ki odločamo, ali bo slovensko družbo prevzela politika Trumpa, kjer nihče več ne bo vedel, kdo pije in kdo plača, kaj je res in kaj ne, in to z identično politiko sovraštva, ki je s strani fašistov in nacistov pred 80 leti med drugim tudi slovanske narode, tudi Slovence, obsodila na izbris!


Da ni več delovnih mest, da delamo na pol zastonj in brez varnosti za prihodnost, da Sloveniji vladajo kapital, korupcija in davčne oaze, so krivi netransparentni ljudje z imeni in priimki, sedeči na stolih odločanja in naše sledenje brez upora, ne begunci, ki jim ta isti ustroj jemlje domove in jih spreminja v ljudi brez imen in priimkov, ki lahko crknejo v katerikoli Kolpi ali taborišču na svetu brez pokopa, ne da bi kdo trnil. To ni svet, ki nas vodi v socialno družbo, ne globalno, ne slovensko!


Čas je, da se začnemo upirati pravim razlogom in ljudem, ki uničujejo našo družbeno blaginjo!

Zahtevamo, da se na jezik sovraštva, ki ga v predvolilni kampanji uporabljata SDS, SLS ali katerakoli druga stranka ali kandidat_ka, ki temelji na rasizmu, vzbujanju sovraštva in strahu do katerekoli skupine ljudi, na to jasno in ostro odzovejo vse pristojne inštitucije v Sloveniji, k temu pa pozivamo tudi vso slovensko družbo, civilne organizacije in medije.

Člani_ce Gibanja za dostojno delo in socialno družbo se pridružujemo protestu na Trgu republike prihodnji četrtek in k temu brezsramno pozivamo tudi podporni_ce_ke naše organizacije.