Vabimo vas na pogovorni večer O revščini in dostojnem delu z Anito Ogulin in Borutom Brezarjem. Pogovorni večer bo obenem tudi edinstvena priložnost za predstavitev zbornika z naslovom Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim, ki bo prvič predstavljen ravno na dogodku, ki ga bomo gostili v Zasavju, v Kinodvorani na Dolu pri Hrastniku, v sredo, 18. aprila ob 19.00. Pogovorni večer bo potekal v sklopu 23. Slovenskih dnevov knjige, ki jih vsako leto organizira Društvo Slovenskih pisateljev. Zmajeva luknja ter z njo Hrastnik, pa bo tako že drugo leto partnersko mesto, te pomembne vseslovenske akcije.

Anita Ogulin je izjemna ženska, humanitarna delavka, ki že vrsto let s humanitarnimi projekti pomaga najranljivejšim skupinam prebivalcev v Sloveniji. Leta 2012 je bila izbrana za Slovenko leta (v kategoriji moških in žensk). Anita Ogulin vodi Društvo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, pod okrilje katerega sodi tudi eden najbolj prepoznavnih humanitarnih projektov v Sloveniji, Botrstvo.

Borut Brezar je dolgoleten aktivist Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, je tudi urednik zbornika Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim. Zbornik je sestavljen iz strokovnih prispevkov in osebnih zgodb prekarnih delavcev in je prvi tovrsten primer v Sloveniji.

Zbornik bomo podarili vsem, ki boste donirali vsaj 10 evrov v sklad Volja vselej najde pot. Vsi prispevki bodo namenjeni za pomoč družinam v stiski iz vse Slovenije, ki jim pomagajo v okviru humanitarnih programov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Na pogovornem večeru, bodo prisotni tudi nekateri avtorji in avtorice prispevkov v zborniku. Dogodek bo povezoval aktivist Gibanja za dostojno delo in socialno družbo ter aktiven podpornik Zmajeve luknje, Marko Funkl.

Zavedamo se, da s tem ne bomo odpravili vseh škodljivih posledic, ki jih za posameznike in družine s seboj prinašajo prekarne oblike zaposlitev, zato pa bo naš projekt bolj služil kot trenutni obliž socialno najšibkejšim in najbolj obremenjenim delavcem.

Po opravljeni transakciji nam prinesete oziroma pošljete potrdilo o nakazilu, nato pa se dogovorimo le še o načinu prevzema zbornika. Lahko nam tudi pišete na: katja.gartnar@socialna-druzba.si

Ker skupaj smo močnejši!

Podatki za donacijo:
Prejemnik: ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22
Sklic: SI 00 400-1
Koda namena: CHAR, Namen: Humanitarna pomoč

Prav tako vas vabimo, da obiščete dogodek na naši Facebook strani.

Veseli bomo vašega obiska!