Najavljamo POLETNI TABOR “Pogum za spremembe” 2017

Sporočamo, da se bo letošnji poletni tabor Pogum za spremembe (peti po vrsti) dogajal od 7. do 9. julija 2017, v Portorožu.

Tabor je namenjen premisleku prekarnega dela, ki s sabo prinaša spremenjeno razumevanje razmerja med delavcem in delodajalcem. Prekarni delavci smo razumljeni kot zunanji dobavitelji, ki ne prejmemo mezde oz. plače, zadostne za življenjske stroške, temveč prejemamo plačilo za delovni učinek. „Na svoj račun“ živimo ves čas svojega dela – dohodek nam je lahko izplačan mesece po oddaji opravljenega dela. Breme sprotnih življenjskih stroškov, nevarnosti ob bolezni ali nesreči ali v primerih brezposelnosti in ob tipičnih „nedelavnih“ življenjskih ciklih kot sta materinstvo in starost je povsem na naših ramenih.

Na letošnjem taboru bo v petek okrogla miza z naslovom Prihodnost dela in socialne države. Govorce iz različnih področij bomo spraševali o možnostih in obstoječih praksah v tujini za izboljšanje pogojev dela in socialnih pravic prekarnih delavcev. V soboto dopoldne bodo predavatelji z izkušnjami iz sindikalnega in aktivističnega boja za pravice delavcev predstavili primere iz svojega delovanja. Sobotno popoldne bo namenjeno delavnici pravnega odbora Gibanja, na kateri bo ta predstavil sodne prakse primerov prekarnih delavcev. V soboto zvečer si bomo ogledali dokumentarni film Machines, ki prikazuje življenje delavcev v tekstilni tovarni in življenje upravnika tovarne v indijskem Gujaratu. Predvajanju filma bo sledila večerna zabava, namenjena utrjevanju vezi med udeleženci tabora in spoznavanju novih in starih članov Gibanja. V duhu druženja, povezovanja, izmenjevanja izkušenj z delom, utrjevanja vezi in načrtovanja skupnih akcij v prihodnosti bo potekala tudi nedelja. Podrobnosti programa bomo objavili v prihodnjih dneh.

Celoten tabor bo potekal v Hostlu Panorama.

Udeleženci tabora plačajo (del) stroške (-ov) prenočitve in obrokov na taboru.
Za člane Gibanja, ki se bodo udeležili celotnega tabora, je cena dveh nočitev in petih obrokov 40 evrov; za člane, ki se bodo udeležili polovice tabora, je cena ene nočitve in treh obrokov 20 evrov.
Polna cena za udeležence tabora, ki niso člani Gibanja, je za dve nočitvi in obroke na celotnem taboru 72 evrov; za eno nočitev in obroke polovice tabora pa 36 evrov.

Prosimo, da nam svojo udeležbo na taboru sporočite preko prijavnega obrazca:  https://goo.gl/KAN2Ox Rok za prijavo je torek, 4.7.

Če se boste udeležili tabora, vendar ne potrebujete prenočišča, nam svojo udeležbo sporočite na info@socialna-druzba.si. Na tem naslovu smo dosegljivi tudi za druga vprašanja in predloge.