Prekarnost – kaj je to? Izobraževanje za učiteljice in učenke

 

V sodelovanju z Info centrom Škuc prirejamo brezplačno informativno-izobraževalno delavnico z naslovom Prekarnost – kaj je to? v Galeriji ŠKUC na Starem trgu 21 v Ljubljani z začetkom ob 19.30 v torek, 30. novembra.

>>> PRIJAVE zbiramo na: info.skuc@lmit.org / Maša Cvar <<<

VABLJENI!

Za udeležbo na delavnici je potrebno v skladu z določili in priporočili izpolnjevati enega od pogojev PCT.

 


 

V sodelovanju z bukvarno Zmajeva luknja na Dolu pri Hrastniku prihodnji četrtek, 21. 10. ob 17.30 prirejamo brezplačno informativno-izobraževalno delavnico z naslovom Prekarnost – kaj je to?

Predstavili bomo izsledke analize izobraževalnega sistema za pojem prekarnosti in vam s kratkim vodnikom po njej predali moč za razmislek in ukrepanje proti splošni prekarizaciji našega vsakdana.

Vabljeni vsi, ki vas delavske tematike in prekarna problematika zanima in bi si o njih želeli izvedeti več.

Se vidimo na Dolu pri Hrastniku!

 


 

Vabimo vas k sodelovanju pri izvedbi brezplačnih delavniških predavanj za učiteljice* ali učenke in dijakinje s področja prekarnosti, prekarnega dela in prekarizacije življenja.

Delavnica Prekarnost – kaj je to? je primerna tako za skupino/aktiv učiteljic različnih humanističnih in drugih predmetov, kot tudi za vse mlade, osnovnošolke tretje triade, srednješolce zadnjih letnikov ali študentke oz. splošno javnost.

Po dogovoru z vami delavnico lahko BREZPLAČNO izvedemo kadarkoli do konca oktobra letos.

Na njej udeleženkam približamo tematiko prekarnosti s kratko delavniško aktivnostjo, v trajanju do 90 min (2 šolski uri), v živo ali prek spleta (zooma).

Prijazno vabljene, da se nas v zvezi z izvedbo informativnih delavnic kontaktirate na dasa.lozar@socialna-druzba.si.

Veselimo se sodelovanja z vami!

 

Projektni konzorcij DELATI SKUPAJ – za solidarno družbo

zanj Društvo Gibanje za dostojno delo in solidarno družbo

Daša Ložar, projektna sodelavka

*V raziskovalnem poročilu, raziskavah in analizah uporabljen ženski slovnični spol se nanaša na kateri koli spol in opozarja na močno spolno zaznamovanost slovenskega jezika, kjer je moški slovnični spol t.i. nevtralen, ne omogoča pa vidnosti transspolnih oseb, katerih spol se umešča onstran spolnega binarizma (ženska-moški).

Več o projektu:

V sklopu projekta Delati skupaj – za solidarno družbo sodelujemo z Združenjem Center alternativne in avtonomne produkcije CAAP, Organizacijo za participatorno družbo in Zavodom za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor.

V sklopu konzorcijskega projekta raziskujemo in oblikujemo smernice na področjih prekarnosti, zadružništva, participativnega proračuna, kritične pismenosti in zaposlovanja mladih.

Pripravili smo pregled obstoječega stanja na omenjenih področjih in oblikovali smernice – vse je prosto dostopno in si lahko ogledate na tej povezavi.

Skupaj smo naredili tudi analizo učnih programov, kjer smo raziskali prisotnost področij sodelujočih organizacij po celotni izobrazbeni vertikali, in kratki vodnik, ki služi kot učno gradivo za učiteljice, mentorice v izobraževanju za seznanitev z našimi področji dela: zadružništvo, parcipatorni proračun, prekarnost/prekarno delo in kritična pismenost – zaposlovanje mladih. Več informacij o publikacijah in pdf-ji so na voljo tu.