Kršitve in pristojni organi – Odprto delovišče

Na aktualnem primeru suma kršitev vrste delavskih, socialnih, sanitarnih in drugih pravic in zakonodaje v podjetjih Selea in Marinblu* smo analizirali odzivanje pristojnih organov. Govorili smo z Goranom Lukićem, vodjo Delavske svetovalnice, ki je primer predstavila javnosti, prav tako pa z glavnim inšpektorjem za delo, Jadrankom Grlićem, državnim sekretarjem ministrstva za delo, Danom Juvanom, predstavnikom finančne uprave, Stojanom Glavačem ter s predstavnikom društva Stvarnost, Julijem Borštnikom.

Zakaj do primerov, ki mejijo na novodobno suženjstvo, sploh prihaja in kako jih preprečiti? Kje iskati odgovornost in kje rešitve?

 

PRISLUHNI ODDAJI

 

Oddajo pripravljata Hana Radilovič in Julij Borštnik v posvetovanju s člani Delavske svetovalnice in Gibanja za dostojno delo in socialno družbo.

 

Odprto delovišče je oddaja, v kateri odpiramo vprašanja o socialnem položaju delavk in delavcev ter pogojih dela v Sloveniji. Z Radiem Študent združujemo moči člani Društva Stvarnost, Delavske svetovalnice in Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Nudimo brezplačno svetovanje s področij delovnega prava in prava socialne varnosti na odprtodelovisce@radiostudent.si.

Oddaja nastaja v sklopu projekta Sedanjost in prihodnost dela. Projekt financira Program Active Citizens Fund Slovenija 2014–2021.