Z donacijami smo pomagali že drugi družini v prekarnem položaju!

Sporočamo veselo novico, da smo med božično-novoletnimi prazniki skupaj z vami in vašimi donacijami pomagali tokrat že drugi družini, ki se je znašla v prekarnem položaju.

Gre za petčlansko družino, kjer je oče zaposlen kot gradbeni delavec. Živijo v garsonjeri, ki je velika 25 kvadratov in jo imajo v najemu. Prejemajo denarno socialno pomoč in otroške dodatke, vendar kljub temu težko pridejo skozi mesec. Najstarejša hči je prvošolka, mlajša dva pa sta v vrtcu. Mati ima težave s sluhom. Pokvaril se ji je slušni aparat, a si zaradi stiske ne more privoščiti popravila. Tudi oče ima zdravstvene težave – prebolel je kožnega raka in ima težave s hrbtenico. Oblika dela, ki ga opravlja je zaradi tega zanj precej neprimerna – zaradi raka ne sme biti veliko na soncu, zaradi hrbtenice pa zanj ni primerno fizično delo. Starša sta zelo prijazna, aktivna v programih Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje in skrbna, otroci pa so zelo lepo vzgojeni.

Upamo, da jim bodo zbrana sredstva vsaj za kanček omilila stisko. Ob tem se še enkrat vsem donatorjem zahvaljujemo za vaše prispevke.

Zbornik Dostojno delo: Ne živim, da delam, ampak delam, da živim, je delo 14 avtorjev in avtoric. V njem smo zapisali osebne zgodbe, razmisleke in strokovne prispevke o prekarnosti – novem načinu dela in življenja.

Zbornik podarimo vsem, ki boste donirali vsaj 10 evrov v sklad Volja vselej najde pot.

Vsi denarni prispevki so namenjeni za pomoč družinam v stiski iz vse Slovenije, ki jim pomagajo v okviru humanitarnih programov Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Po opravljeni transakciji nam prinesete (Dalmatinova 4, 2. nadstropje, soba 9) oz. pošljete (katja.gartnar@socialna-druzba.si) potrdilo o nakazilu, nato pa se dogovorimo le še o načinu prevzema zbornika. Donirate lahko tudi osebno v naši pisarni.

Podatki za donacijo:

Prejemnik: ZPM Lj. Moste-Polje, Proletarska 1, Ljubljana
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22
Sklic: SI 00 400-1
Koda namena: CHAR, Namen: Humanitarna pomoč