Okrogla miza: UTD in prekarnost

UTD in PREKARNOST

Je mogoče z uveljavitvijo univerzalnega temeljnega dohodka zajeziti  prekarnost? 

splet, Zoom, 22. 4. 2021, 17.30 – 19.00 

Gosta:

doc dr. Srečo Dragoš, profesor, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za socialno delo, zagovornik univerzalnega temeljnega dohodka v Sloveniji

prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, redna profesorica, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, Katedra za razvoj in menedžment organizacij in človeških virov, Center za proučevanje organizacij in človeških virov

povezuje: Daša Ložar, Gibanje za dostojno delo

 

Z gostoma, strokovnjakom s področja univerzalnega temeljnega dohodka (Dragoš) in strokovnjakinjo s področja prekarnega dela ter prekarnosti (Kanjuo Mrčela) se bomo pogovarjali o možnostih zajezitve in daljnosežnega preprečevanja poglabljanja prekarnosti s pomočjo univerzalnega temeljnega dohodka (UTD).

V krajši uvodni predstavitvi bosta gosta posamično opredelila in predstavila svoje področje strokovnega in raziskovalnega zanimanja.

Nadalje pa se bomo v pogovoru dotaknili še splošnih razmer prekarnih delavcev in delavk ter njihovega položaja v luči koronakrize, ki jo živimo tukaj in zdaj. Mimo jadikovanja nad položajem prekark in prekarcev na sodobnem trgu dela, se bomo ozrli tudi za dobrimi praksami doma in v svetu ter izpostavile možne rešitve ali smernice za reševanje problematike s poudarkom na izrabi možnosti, ki jih ponuja uveljavitev UTD za vse.

V zaključnem delu pogovora bo nekaj časa namenjeno tudi splošni razpravi, tematski debati s  prisotnimi zoom obiskovalkami in obiskovalci dogodka.

Dogodek je brezplačen, namenjen širši javnosti.

Omogočen bo tudi neposreden prenos prek FB strani Gibanja.

 

Dogodek sofinancira Urad Republike Slovenije za mladino.

 

 

Prijave zbiramo do najkasneje 21. 4. na: neza.vilhelm@socialna-druzba.si. Zoom povezavo do dogodka boste prejeli naknadno, po prijavi, najkasneje na dan dogodka.

 

Vabljeni! Se vidimo. 

#skupajprotiprekarnosti #zadostojnodeloindružbo #utdzavse

 

Za več informacij se obrnite na te kontakte:

info@socialna-druzba.si, https://www.facebook.com/socialna.druzba/

Daša Ložar, projektna sodelavka Gibanja: dasa.lozar@socialna-druzba.si, +386 31 327 544