Januarja letos je v javnost prišlo anonimno pismo študentov arhitekture, v katerem opozarjajo na neurejeno področje pripravništev.

Meniš, da bi bile pri opravljanju študijske prakse in dela v arhitekturnih birojih potrebne izboljšave? Kaj arhitekte čaka po vstopu na trg dela? Imamo študenti sploh resnega sogovornika, ki bi nam prisluhnil? Se strinjaš, da bi se študenti arhitekture morali povezati?

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Sindikat Mladi plus in Sindikat prekarcev organiziramo srečanje študentov arhitekture, ki bo 28. 2. 2019 ob 18. uri na Dalmatinovi 4 v Ljubljani – Dom sindikatov (sejna soba v 6. nadstropju).

Prosimo, da vabilo na dogodek delite z vsemi, ki jih poznate, ki študirajo na FA UL, vabljeni pa so tudi krajinski arhitekti z Biotehniške fakultete ter študenti arhitekture z mariborske univerze. K udeležbi vabimo tudi tiste, ki imajo dobre izkušnje s prakso ali prakse še niso opravljali, saj je gre tudi za preventivo in seznanjanje z organizacijami, na katere se lahko v ekstremnih primerih (ki postajajo vedno manj ekstrem in bolj navada) obrnete.

Še nekaj objav iz medijev in odzivov:
– Protestno pismo študentov v celoti, Radio Študent: https://goo.gl/8wtTNF
– Prvi odzivi, Siol: https://goo.gl/SVUxfQ
– Prvi ukrepi UL in FA, Siol: https://goo.gl/VV7CYD
– Večer: https://goo.gl/iNr2MF
– MMC RTVSlo: https://goo.gl/gSYA1s
– RTV Slo, Dnevnik: https://goo.gl/6K1kvU
– Odziv UL: https://goo.gl/B2AbA4
– Odziv MIZŠ: https://goo.gl/xUCx2K
– Odziv Računskega sodišča: https://goo.gl/oU785b
– Odziv ŠOS: https://goo.gl/KzBsJp
– Odziv ZAPS: https://goo.gl/ECFtfi
– Odziv ŠS UL in ŠS FA: https://goo.gl/hbXAaj

Kliknite tukaj za povezavo do dogodka na FB.