Psihološka posvetovalnica za prekarce

VABLJENI NA PSIHOLOŠKO POSVETOVALNICO V PISARNO GIBANJA ZA DOSTOJNO DELO IN SOCIALNO DRUŽBO (2. NADSTROPJE, DESNI HODNIK, SOBA 9) NA DALMATINOVO 4.

Psihološka posvetovalnica bo potekala za prekarne delavce, ki potrebujejo psihološko pomoč v obliki svetovanja glede eksistencialnih tem (življenje, smrt, finance, stres, družinski problemi) in problemov, s katerimi se soočajo na delovnih mestih (mobing, psihični pritiski s strani delodajalcev ali sodelavcev, neplačevanje plač, honorarjev in prispevkov, neenakovredni status v primerjavi z redno zaposlenimi, preobremenjenost itd). Pogovor bo glede na željo prekarnega delavca lahko nadgrajen z vodeno vizualizacijo, meditacijo, masažo, vajami iz telesne psihoterapije, ki pripomorejo k sproščanju, odpravi čustvenih blokad in obrambnih mehanizmov, prizemljitvi ter ozaveščanju oz. centriranju primarnih čustev in želja, preigravanju različnih scenarijev interakcije med delodajalcem in (prekarnim) delavcem itd. Seansa traja 50 minut, vendar se po potrebi lahko dogovorimo za ponovno srečanje. Zainteresirani ste vabljeni, da izberete enega od devetih terminov (navedeni spodaj) in svojo udeležbo (datum in uro) potrdite na e-mailu: misagams@hotmail.com. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest.

 

Termini psihološke posvetovalnice:

TOR: 29.1. od 18.00 do 18.50 ter od 19.00 do 19.50

TOR: 5. 2. od 18.00 do 18.50 ter od 19.00 do 19.50

TOR: 12. 2. od 18.00 do 18.50 ter od 19.00 do 19.50

TOR: 19. 2. od 18.00 do 18.50 ter od 19.00 do 19.50

Miša Gams je po končanem študiju sociologije in filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani vpisala na študij Antropologije vsakdanjega življenja na Inštitutu za humanistične vede v Ljubljani, ki ga je zaključila z magistrsko nalogo Telo med ekstazo in prisilo ponavljanja. Njena osnovna teza je bila, da je telo, ki je travmatizirano in se nahaja pod prisilo ponavljanja, obenem že na poti samoozdravitve, saj se s pomočjo svojevrstnih ritualov že samo po sebi zdravi. Po študiju v Sloveniji je vpisala študij telesne psihoterapije v Beogradu, ki ga je obiskovala v okviru izobraževalne organizacije Tepsyntesis, ki spada pod okrilje Radix inštituta, ki ga je v sedemdesetih letih v ZDA zasnoval priznani terapevt Charles Kelley, še pred njim pa sta njegove temelje zasejala Alexander Lowen in Wilhelm ReichV svojem dvoletnem študiju, ki je potekal pri prof. dr. Ljiljani Klisič, je dobila uvid v svoje obrambne mehanizme in emocionalne blokade ter se spoznala s tehnikami centriranja in prizemljitve, ki ji pomagajo pri njenem družbenem delovanju. Leta 2017 je vodila psihološko posvetovalnico v okviru Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Miša Gams se sicer udejstvuje tudi na področju performansov (čiščenje čevljev, katarzični pogled prekarke) in piše recenzije ter članke na temo prekarnih delavcev.