Pravni nasvet: božičnica in trinajsta plača

Image by Alan Trotter is licensed under CC BY 2.0

Zakon o delovnih razmerjih obeh izrazov (božičnica, trinajsta plača) ne ureja, se pa uporabljata v splošnem, pogovornem jeziku. Zakon pa določa, da je del plače tudi za delovno uspešnost in pa, kolikor to določa kolektivna pogodba ali pogodba o zaposlitvi, del za poslovno uspešnost.

Del za poslovno uspešnost je ponavadi ta, ki pomeni podlago za božičnico ali pa trinajsto plačo. Predvsem je to za delodajalca pomembno z davčnega vidika. Davčna obravnava izplačila za poslovno uspešnost je namreč davčno bolj ugodna, saj je na podlagi 12. točke prvega odstavka 44. člena Zakona o dohodnini (ZDoh-2) izvzeto iz davčne osnove dohodka iz delovnega razmerja do višine 100% zadnje znane povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji.

Delodajalec pa mora izplačilo za poslovno uspešnost urediti v kolektivni pogodbi ali pa v notranjih aktih in pogoji morajo biti znani in dostopni vsem delavcem.


 

Potrebujete pravno pomoč s področja delovnega prava ali prava socialne varnosti?

Barbara Murn je vodja Odbora za pravne zadeve pri Gibanju, sicer kot članica v društvu deluje že dobra tri leta ob študiju na Pravni fakulteti UL.

Za naše člane so vsi pravni nasveti brezplačni, zato se včlanite še danes (obrazec za včlanitev). V kolikor imate poravnano članarino za tekoče leto, vam odgovorimo v najkrajšem možnem času (navodila za vplačilo članarine).

Če pa niste včlanjeni, vam bomo vseeno brezplačno pomagali v primeru bolj enostavnih pravnih težav. Zastopanja v primeru sodnih sporov trenutno ne nudimo.

Kako do nasveta?