Sociala

sociala oblacila Odbor za socialo, ki deuje v okvirih Gibanja za dostojno delo in socialno družbo želi v svojem delovanju združiti solidarnost in dostojanstvo. Ob konkretnih akcijah zbiranja zamaškov, oblačil, hrane in podobno, bomo svoje delovanje usmerili tudi v socialno zakonodajo ter druge socialne projekte, ki bodo povezani s projekti ostalih odboro Gibanja. Naše delovanje pa bo v veliki meri povezano tudi s povezovanjem s sorodnimi organizacijami, ki socialne projekte že izvajajo. 

Vsak dan zavržemo plastične pokrovčke, mnogokrat celo v napačen zabojnik, pri tem pa sploh ne pomislimo, koliko dobrega bi lahko z njimi naredili. Če pa zamaške namesto tega začnemo dajati v škatloin jih potem prinesemo na naše Gibanje, bomo poskrbeli, da pridejo zamaški do ljudi, ki bodo z njimi naredili nekaj koristnega. Zbiramo pokrovčke ustekleničenih vod, sokov, mleka, kozmetike, čistil, jogurtov… ,

V mesecu aprilu in maju smo zbirali rabljena oblačila, čevlje, zavese, rjuhe… Zbrana oblačila bomo odnesli Kraljem ulice, Rdečemu križu in Tovarni dela. Projekt se je izkazal za uspešnega, saj je na Gibanju zrasel ogromen kup oblačil, zato nameravamo akcijo ponoviti v jesenskih mesecih, ko običajno menjamo garderobo. Oblačil, ki jih že prejšnjo sezono nismo uporabljali, verjetno ne bomo oblekli niti v prihodnje, sploh če smo že popolnoma pozabili, da jih sploh imamo. Zato s tem da jih oddamo raje storimo nekomu nekja dobrega, hkrati pa tako tudi lažje najdemo stvari v omarah!

sociala zamaski

Pomembno je, da se zavedamo, da ni potrebno veliko, da smo dobrodelni in da nekomu polepšamo dan.Navadno zadostuje že dobra volja, nasmeh in ljudje, ki ideje spreminjajo v dejanja. Zato povabljeni vsi, ki bi radi pomagali, pa ne veste kako, ali pa veste, da nekdo potrebuje pomoč, pa mu sami ne zmorete pomagati, da pišete na teja.vozelj@socialna-druzba.si in se bomo dogovorili, kako lahko pomagamo:)