Predaja podpisov za referendum proti Zakonu o malem delu

Predstavniki Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, Študentske organizacije Slovenije in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije bodo v petek, 11. februarja 2011, predali okoli 50.000 zbranih podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma proti Zakonu o malem delu.

(Ljubljana, 10. februar 2011) V petek, 11. februarja 2011 ob 9. uri, bodo predstavniki Gibanja za dostojno delo in socialno družbo, Študentske organizacije Slovenije in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije predali zbrane podpise za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma proti Zakonu o malem delu. Zbiranje podpisov se je zaključilo 6. februarja, predstavniki študentov in sindikatov pa so v tem času zbrali okoli 50.000 podpisov.

Zbiranje podpisov je organiziralo Gibanje za dostojno delo in socialno ružbo, ki je zgolj v 12 dneh zbralo več kot zahtevanih 40.000 podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma proti Zakonu o malem delu.
V petek bodo predstavniki sodelujočih organizacij predali zbrane podpise v Državni zbor. Pričakujejo, da bo referendum razpisan v aprilu ali maju in si želijo, da bi bil istočasno z referendumom o pokojninski reformi, s čemer bi bili stroški izvedbe optimizirani, a je potrebno počakati ali bo odločitev ustavnih sodnikov naklonjena razpisu pokojninskega referenduma.